Wild-wonders.com  |  Contact  |  Links

RSS feed icon atom feed icon    Join Wild Wonders on YoutubeView Wild Wonders on FlickrJoin Wild Wonders on TwitterJoin Wild Wonders on FacebookJoin Wild Wonders on LinkedInView Wild Wonders on Slideshare  

Shop Cart  |  Tell a Friend!

Wild Wonders of Europe - the blog Wild Wonders of Europe Wild Wonders of Europe - the Blog

Pål Hermansen – Tory-sziget, Írország

November 1st, 2009 Posted in Uncategorized, Western Europe

Other Languages:


Donegalban, Írország leg észak-nyugatibb sarkában kiemelkedik az óceánból Tory-sziget robosztus formája. Ez volt a következő állomásom. Természetesen, az időjárás itt is elég ravasz volt. Az eső és a szél kissé kényelmetlenné tette a hajóutat, de legalább a hajó elérte a sziget partjait.

Az első délután és este felderítettem a szigetet, követve a hegyes, tüskés, barátságtalan északi partot. Igazi drámai időjárás és drámai tájképek! Napsütés és zivatar követi egymást felváltva egész délután, sok jó lehetőséget biztosítva a hangulatosan megvilágított képekhez. Az éjszaka egyre inkább kényelmetlenné vált az erős esőzések és a szélvihar miatt!

Reggelre a helyzet valamennyit javult. Akadt néhány naposabb szakasz, és egy másik fontos részlet: a Haris! Tory az első számú lakhelye ennek a ritka madárnak Írországban, és –ennek megfelelően- több helyen is hallottam a karakteres hangját a szigeten. Felbátorodtam, úgyhogy adtam egy esélyt a fotózásukra. Találtam egy szélvédett helyet egy rom oldalában, és magamban örültem, hogy elhoztam a cd lejátszómat és egy cd-t amin Haris hívó hang is volt. Ahogyan elkezdtem lejátszani a hangot, a madár rögtön közeljött. Néhány, nagyon izgalmas percet tölthettem vele miközben figyeltem a közeli előadását. De gyorsan rájött, hogy átverték és ott hagyott engem egyedül…

A tervben úgy volt, hogy ezen a reggelen már elhagyom a szigetet, de ez mégsem jött össze. A szélvihar azt jelenti, hogy nincs hajó sem, úgyhogy az esős ég alatt várhattam a következő reggelt. Kihasználva az időt felderítettem ezt a különös kelta világot, ahol az Angol is egy idegen nyelv.

Pål Hermansen / Wild Wonders of Europe


Please note that blogs reflect our photographers' opinions and not necessarily those of the directors of Wild Wonders of Europe.

Tags: , , , , , , ,

Post a Comment