Wild-wonders.com  |  Contact  |  Links

RSS feed icon atom feed icon    Join Wild Wonders on YoutubeView Wild Wonders on FlickrJoin Wild Wonders on TwitterJoin Wild Wonders on FacebookJoin Wild Wonders on LinkedInView Wild Wonders on Slideshare  

Shop Cart  |  Tell a Friend!

Wild Wonders of Europe - the blog Wild Wonders of Europe Wild Wonders of Europe - the Blog

Claudia Müller – Pollino Nemzeti Park, Olaszország II

November 1st, 2009 Posted in Southern Europe, Uncategorized

Other Languages:

Hajnal előtt elindultunk felderíteni a magasabb régiókat abban a reményben, hogy lefotózhatjuk a Nemzeti Park szimbólumát a Pinus leucodermis, aminek a legmegközelíthetőbb élőhelye is 1500 méter magasan van. A 2000 méter magas csúcsok mögül előtűnő napsugarak már eléggé kemények, de időről időre felhők emelkednek fel a völgyből. Azekben a pillanatokban a táj drasztikusan megváltozik. A formák feloldódnak, a körvonalak eltűnnek csak azért, hogy percekkel később újból feltűnjenek.

A fenyők jellegzetes sziluettje rajzolódik ki a végtelen fehérségből. Imádok leülni egy sziklára és onnan nézni az állandóan változó tájat, teljesen egyedül, csak a széllel és a fülemben lüktető szívverésemmel együtt. Mikor a látványosság véget ér, egy végtelen, kék ég telepedik rá a tájra.

Itt az ideje hogy leereszkedjünk és én, mint olyan személy aki síkságon nőtt fel, elsősorban mindig azt kérdeztem magamtól, hogyan jussak fel a hegyre… de igazából a nagyobb kérdés az az, hogy hogyan jutsz le mikor minden reményed a fűszálakban és a sziklapárkányokban van.

Az alacsonyabban lévő mezők, harmatcseppek ezreitől, egy szikrázó, csillogó varázslatos világgá változtak. Ez az én világom, és a makro objektívemmel járom az utam a fű között, fotózva a vad orchideákat és fű utjaikon járó rovarokat. Végül a kabócák és a tücskök is megkezdték a koncertjüket, ugyanazt a mintát visszhangozva, míg az éjszaka mélysége ránk nem telepedik.


Please note that blogs reflect our photographers' opinions and not necessarily those of the directors of Wild Wonders of Europe.

Tags: , , , , , , ,

Post a Comment