Wild-wonders.com  |  Contact  |  Links

RSS feed icon atom feed icon    Join Wild Wonders on YoutubeView Wild Wonders on FlickrJoin Wild Wonders on TwitterJoin Wild Wonders on FacebookJoin Wild Wonders on LinkedInView Wild Wonders on Slideshare  

Shop Cart  |  Tell a Friend!

Wild Wonders of Europe - the blog Wild Wonders of Europe Wild Wonders of Europe - the Blog

Laurent Geslin - Sagrada Familia, Barcelona, Spanyolország I

June 15th, 2009 Posted in Southern Europe, Uncategorized

Other Languages:


Ez alkalommal a Wild Wonders Barcelonába küldött, hogy a föld leggyorsabb madarát fotózzam, a Vándor sólymot.
1999-ben, Eduard Durany és Jusep Valls, újratelepítette a sólymokat, Barcelona városába. Az egyik pár úgy döntött, hogy a nappalijukat Antonio Gaudí, pazar katedrálisában rendezik be.

Barcelonára gondolva, nem aggódtam az időjárás miatt,  szikrázó nap, és a kék ég, a város 90%-a fölött általános dolog… úgy látszik a misszióm egybeesett a maradék 10%-al. Ez a harmadik napom, de csak két óra napsütésben volt részem mióta megérkeztem… és ez nem nagyon segít a gyors zársebességben.

Képet készíteni a bolygó leggyorsabb madaráról, nem egyszerű feladat, de amikor a fészke, úgy 80méter magasan trónol, és más épület nincs 100méternél közelebb, a téma csak egy kis pont lesz a képen. Még egy nagy objektívvel és konverterrel is…
Szerencsére, volt néhány speciális engedélyem a hatóságoktól, így a katedrális tiltott területein is tartózkodhattam egy felügyelővel. De csak napi egy órát!
Végig kopogtattam minden szobát, a katedrális közelében lévő bérházakban, és végül, a Sagrada nyugati oldalánál, egy öreg hölgy megengedte, hogy felmásszak a tetőre. A fészek még így is messze van, de ha elég szerencsés vagyok, a szülők egyike errefelé repülhet a prédájával…

Holnap lesz a NAGY nap. Eduard Durany hívogatni fogja a négy fiókát, és ha az idő is jó, sokkal jobbak lesznek a lehetőségek a fotózásra, miközben a szülők körbe repülnek, és sólyom nyelven inzultálnak miket.


Please note that blogs reflect our photographers' opinions and not necessarily those of the directors of Wild Wonders of Europe.

Tags: , , , , ,

Post a Comment