Wild-wonders.com  |  Contact  |  Links

RSS feed icon atom feed icon    Join Wild Wonders on YoutubeView Wild Wonders on FlickrJoin Wild Wonders on TwitterJoin Wild Wonders on FacebookJoin Wild Wonders on LinkedInView Wild Wonders on Slideshare  

Shop Cart  |  Tell a Friend!

Wild Wonders of Europe - the blog Wild Wonders of Europe Wild Wonders of Europe - the Blog

Stefano Unterthiner - Antikythera, Griekenland

November 9th, 2008 Posted in Southern Europe, Uncategorized

Other Languages:

SUN_II_01

stefano_portrait” De afgelopen dagen heb ik doorgebracht in mijn schuilhut vlak langs het water. Ik probeerde beelden te maken van drinkende en badende Eleonora’s valken. Mijn schulhut had ik gebouwd van keien, wat een klus! Om precies te zijn, ik heb een oude observatieplek verbeterd en met keien verstevigd. Het werkt prima, eigenlijk beter dan mijn normale schuiltent. Met al die wind hier zou een flapperende tent de vogels alleen maar afschrikken. Als het flink heet begint te worden (boven de 30 graden, ik ben al bijna gekookt) beginnen de vogels naar het water te komen.

SUN_II_02

Ik had geluk, op een gegeven moment zaten er zes valken tegelijk bij het water. Maar voorzichtigheid is geboden! Een onverwachtse beweging of het geluid van een lens verwisselen zou de vogels direct verjagen.
Antikythera is een prachtig, ruig klein Grieks eiland, en een unieke plek voor de Eleonora’s valk. Hier leven zo’n 700 paren. Nergens ter wereld vind je zo’n grote kolonie in een onbewoond gebied. Aangezien hier maar 25 mensen wonen is dit een echt valkenland!
Inmiddels is de wind weer aangetrokken. Als dat zo blijft, kan de veerboot hier niet stoppen en zal ik genoodzaakt zijn hier nog enkele dagen langer op het eiland te blijven…”

SUN_II_03


Please note that blogs reflect our photographers' opinions and not necessarily those of the directors of Wild Wonders of Europe.

Tags: , , , , ,

Post a Comment